Menu

Visie en kernwaarden

Levensbeschouwelijke identiteit


Hospice huis Wilma heeft geen eigen geloofsidentiteit die richting geeft aan de zorg. De levensbeschouwelijke identiteit van Hospice huis Wilma is gebaseerd op respect voor de levensbeschouwing van iedere individuele mens. U mag daarom verwachten dat u bij alle zorgverleners terecht kunt met al uw spirituele en existentiële vragen en twijfels. Afhankelijk van de aard en de vertrouwelijkheid van uw vraag krijgt u dan zoveel mogelijk ondersteuning op maat aangeboden.

Manier van aanspreken

In Huis Wilma spreken we elkaar aan met de voornaam en we zeggen je en jij. Wie zich hier niet prettig bij voelt, mag dat altijd aangeven.

Privacy

Huis Wilma hecht veel waarde aan privacy. Daarom wordt er alleen informatie versterkt door onze zorgverleners aan de opgegeven contactpersonen. Via het systeem Karen kunnen gasten en eventueel naasten het persoonlijke dossier inzien en een eigen bericht schrijven. Dit systeem werkt met een persoonlijke inlogcode die bij aanmelding wordt verstrekt.

Zorgkosten

Huis Wilma is toegankelijk voor iedereen. De zorg die wordt verleend door onze zorgverleners onder ander ELV Palliatieve Terminale zorg, wordt betaald door de eigen zorgverzekering vanuit de basisverzekering (vraag bij uw verzekering na wat er vergoed wordt). Voor de overige zorg en verblijfskosten vragen wij een eigen bijdrage van onze gasten van €40,- per dag. Afhankelijk van de zorgverzekeraar wordt (een deel) van de eigen bijdrage vergoed via de aanvullende verzekering. U kunt dit nakijken in de polis. Wanneer deze bijdrage uw financiële draagkracht te boven gaat, kan de Stichting Vrienden van Huis Wilma in sommige gevallen financiële ondersteuning bieden.

Parkeren

De poort van Huis Wilma is van 7- tot 21- uur geopend. Er kan gratis geparkeerd worden op de parkeerplaats. Na deze tijd kunt u aanbellen en zal de zorg opendoen.

Het appartement

Er zijn in totaal 10 appartementen voor onze gasten. Alle appartementen zijn voorzien van een slaapruimte, badkamer, apart toilet en een leef/woonruimte met keukentje. Per ruimte is de verwarming en airconditioning individueel te regelen. Gasten mogen spullen van thuis meenemen indien wenselijk. Denk ook aan: koffiezetapparaat, waterkoker, eigen stoel, aankleding, et cetera. Achter het bed is het mogelijk om iets op een prikbord te bevestigen.

Huiskamer

Huis Wilma heeft een gezamenlijke huiskamer. Hier zijn gasten en bezoekers altijd welkom. Koffie- en theefaciliteiten zijn in deze ruimte aanwezig en hiervan mag altijd gebruik worden gemaakt. De huiskamer beschikt over een buitenterras. Tevens is er een wandelpad aanwezig in de tuin rondom Huis Wilma.

Stilteruimte

Huis Wilma heeft achter in de tuin een stilteruimte voor alle gezindten en geloof. Deze ruimte is bedoeld voor gasten en naasten om een moment van stilte en rust te ervaren. Eten, drinken en roken is hier niet toegestaan. Iedereen is hier welkom, uiteraard met respect voor eenieder die hier gebruik van maakt. Deze ruimte is altijd open en dient schoon te worden achter gelaten.

Ervaringsboek

Er is een boek aanwezig waar gasten en naasten in mogen schrijven over alles wat hen bezighoudt of kwijt willen. Denk aan: ervaringen, gevoelens, gedichten, et cetera.

Eten en drinken

Huis Wilma probeert zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen op het gebied van eten en drinken. Alleen de warme maaltijden bestellen wij, vooralsnog, bij een cateraar. De andere maaltijden worden hier verzorgd. Veel is mogelijk, zij het niet alles. In het appartement is een koelkast aanwezig waar eigen (meegenomen) eten en drinken kan worden bewaard. Het is voor naasten mogelijk om ’s avonds mee te eten. Hiervoor vragen wij een bijdrage. Naasten mogen ook gebruik maken van de algemene keuken van Huis Wilma. Wij verwachten dat eenieder de keuken weer netjes achterlaat.

Bezoek

Bezoek is altijd van harte welkom in Huis Wilma. Er zijn geen vaste bezoektijden. De toegangsdeur is overdag altijd open. In de avond- en nachturen wordt de deur na aanbellen geopend door een zorgmedewerker of vrijwilliger. Het is voor naasten mogelijk om te blijven overnachten. Hiervoor zijn stretchers beschikbaar die in het appartement geplaatst kunnen worden. Hier wordt een vergoeding voor gevraagd van €7,50 per nacht, inclusief ontbijt. Het beddengoed kan door naasten zelf worden meegebracht. Er is ook een koppelbed aanwezig. Dit kan aan het bed van de gast gekoppeld worden zodat de mogelijkheid ontstaat om samen te slapen.

Huisdieren

Huisdieren zijn toegestaan in overleg met de zorgverleners, op de kamer van de gast en nadrukkelijk niet in de woonkamer en keuken van de hospice. Op het terrein van Huis Wilma zijn honden aangelijnd. Ingeval van honden en katten: beschikt de gast over een bench waar de hond of kat in kan tijdens de verzorging van de gast. Het reinigen van hokken, kooien, manden en bakken wordt gedaan door één van de naasten van de patiënt. Vóór opname wordt afgesproken wie van de naasten hiervoor verantwoordelijk is.

Wasserij

In principe wordt de persoonlijke was door naasten verzorgd. Indien dit niet mogelijk is, bestaat de mogelijkheid dat de was wordt verzorgd door onze vrijwilligers.

Laatste verzorging

Na een overlijden is het mogelijk dat de overledene de laatste verzorging in Huis Wilma ontvangt. Vanzelfsprekend mogen de naasten hierbij helpen. Indien gewenst kunnen naasten er ook voor kiezen om dit samen met de begrafenisondernemer te doen. Naasten worden in de gelegenheid gesteld om op de dag van het overlijden in Huis Wilma afscheid te nemen in het appartement. Huis Wilma heeft geen opbaarmogelijkheden.

Roken

In principe is Huis Wilma een rookvrij hospice. Onze gasten die roken mogen buiten hun appartement roken (indien nodig onder begeleiding). Op last van de brandweer is het niet toegestaan op de eigen kamer te roken. Kaarsen Open vuur is in Huis Wilma niet toegestaan. Denk aan kaarsen en wierrook. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk om led-kaarsen te gebruiken.

Hospice huis Wilma
Cuijksesteeg 2
6585 BZ
Mook
KvK
64763560
RSNI
855826149
AGB
73737324
© Stichting huis Wilma -
Privacy, cookies en copyright
download